Αποστόμωσε τους αμφισβητίες για την Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας ο Κων. Χολέβας

Loading...


Στον γνωστό πλέον τόπο συνάντησης, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, συνεχίστηκαν οι δραστηριότητες της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας καθώς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου η 11η κατά σειρά συνεδρία. Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, αυτή την φορά, ήταν ο έγκριτος Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος κ. Κων/νος Χολέβας, ο οποίος με το εγνωσμένο κύρος του και την απαράμιλλη αφηγηματικότητά του παρουσίασε απλά και ουσιαστικά την Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας μέσα από τους στίχους του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Η εισήγησή του αποστόμωσε όλους αυτούς που ηθελημένα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, θέλοντας να υποτάξουν την Εθνική μας υπερηφάνεια, αφού απέδειξε ότι το Έθνος μας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αρχικώς διατηρήθηκε και στην συνέχεια αφού ελευθερώθηκε, τελικώς «ανδρώθηκε» χάρις στον άρρηκτο σύνδεσμο Εκκλησίας – Πολιτείας. Επομένως, το πρότυπο αυτό της Ελληνορθόδοξης αγωγής με υγιή πατριωτισμό, χωρίς εθνικό φανατισμό ή ρατσισμό θα πρέπει να εμπνεύσουμε στα παιδιά μας. Παράλληλα τόνισε ο ομιλητής ότι δεν θα πρέπει να απελπιζόμαστε, διότι ο Ελληνισμός άντεξε ανά τους αιώνες στηριζόμενος στα  ιδανικά της φυλής μας, που είναι η Πίστη μας, η γλώσσα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας.

Μετά την ολοκλήρωση του κ. Χολέβα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων και αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση της «Παιδείας» στον τόπο μας, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε «πάσχει» εξ αιτίας όλων αυτών που τεχνηέντως υποσκάπτουν τα θεμέλια της Εθνικής μας ταυτότητος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε μεταξύ άλλων, καταβάλλεται προσπάθεια να κρυφτούν οι πηγές της ιστορίας των λαών με μοναδικό στόχο την συγχώνευσή τους στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Κλείνοντας την επιτυχημένη αυτή σύναξη με αφορμή και την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, ευχήθηκε να παραμείνουμε μονιασμένοι και αν θέλουμε να επιτύχουμε, να ορθοποδήσουμε και να βγούμε από την κρίση να στηριχθούμε στον εαυτό μας, στα ζώπυρα της φυλής μας και στην βοήθεια του Θεού.

1
1