Συγκίνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Θεσσαλονίκη – Μήνυμα του Μητροπολίτη Ανθιμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Πατριαρχική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη , καθώς ολοκληρώνονται σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της πόλης, .

Της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ναό της Θεσσαλονίκης προεξήρχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλος και συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, και οι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Φθιώτιδος, Αρκαλοχωρίου, Μιλήτου, Απολλωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως, Θερμών, Αμορίου, ενώ συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθμος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στον Αγιο Δημήτριο και όλους τους Αγίους που πρέπει να είναι τα πρότυπα στη ζωή μας.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο και όλους τους Αρχιερείς και στο σύντομο μήνυμά του τόνισε: «Πρέπει να καταλάβουμε το βάρος της ιστορίας που κουβαλάμε στους ώμους μας και τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να διατηρήσουν τον ελληνισμό».

Διαβάστε εδώ:  Σχολεία κατά της ομοφυλοφιλίας θα δημιουργήσει ο Αρχ. Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.Χρυσόστομος με βαθιά συγκίνηση αναφέρθηκε στο Κυπριακό κι ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση. Είπε συγκεκριμένα: «Ευχαριστώ την κυβέρνηση της Ελλάδας και ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών για την καθαρή γραμμή που έχει στο Κυπριακό και δε δέχεται να μείνει κανένας Τούρκος στρατιώτης στο νησί και δε δέχεται κανέναν επεμβατικό δικαίωμα. Τέτοια θέση δεν είχε πάρει καμία κυβέρνηση έως τώρα. Η Εκκλησία της Κύπρου στάθηκε στο πλευρό του λαού της ως πραγματική Μητέρα και κράτησε το νησί ελληνικό και χριστιανικό».

Το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός και Παράκληση επί τη αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» και θα ακολουθήσει η τελετή καθαγιασμού του μύρου του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα τελεστεί Αγρυπνία.

Δείτε το βίντεο με τη Θεία Λειτουργία και τις ομιλίες…