Σεμινάριο Επιμόρφωσης αγωγής για τον Αυτισμό από την Ι.Μ.Αλεξανδρούπολη (φωτο)

Loading...


Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας εκδήλωση αναφορικά με την λήξη του Σεμιναρίου Ειδικής Αγωγής με θέμα τον Αυτισμό,  που διοργάνωσε κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2013 η Μητρόπολή μας στο Ανθίμειο Κέντρο.

Για το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2013 περίπου 850 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, ακόμα και από την Πάτρα, παρηκολούθησαν τα Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής με διδάσκοντα τον κληρικό της Μητροπόλεώς μας αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, επί 7ετία Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής της Εκπαίδευσης για την Ανατ. Μακεδονία και την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Από τα 850 άτομα σχεδόν όλοι έλαβαν μέρος στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ανθίμειο Κέντρο την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και από αυτούς, 788 εκπαιδευθέντες πέτυχαν και πιστοποιήθηκαν σ’ αυτόν τον τομέα.

Το απόγευμα της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Θέατρο της πόλεώς μας κατακλύσθηκε κυριολεκτικά από κόσμο, οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν και παρηκολούθησαν τα Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής κατά το παρελθόν δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, η Αντιπεριφερειάρχις κ. Γεωργία Νικολάου και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας. Προσκεκλημμένη της Μητροπόλεώς ήταν επίσης η κα. Σταυρούλα Πολυχρονοπούλου, τακτική Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνών και εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή.

Ο Μητροπολίτης μας ανοίγωντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην αξία και στην ανάγκη της επιμόρφωσης στην εποχή μας και ιδιαιτέρως στα ευαίσθητα θέματα των ατόμων με αναπηρίες και δεσμεύθηκε την συνέχιση του προγράμματος για το επόμενο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013 με θέμα το Σύνδρομο Down. 

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η Καθηγήτρια κα. Πολυχρονοπούλου, η οποία έμεινε έκπληκτη από το πολυπληθέστατο ακροατήριο που συγκεντρώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο. Η κα. Πολυχρονοπούλου αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιούνται σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τα άτομα με αναπηρίες και υποσχέθηκε να συνδράμει στην επόμενη θεματική ενότητα των Σεμιναρίων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο διδάσκων π. Απόστολος Καβαλιώτης, που μίλησε σχετικά με το Σεμινάριο που διοργάνωσε η Μητρόπολή μας και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν και συνεργάστηκαν για την επιτυχία αυτού.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Αθανάσιος Δημαράς, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής επί 25ετία, που αρίστευσε στις εξετάσεις που διενεργήθησαν και ο οποίος, εκ μέρους των επιμορφουμένων, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας και τον π. Απόστολο για τους κόπους και την συμβολή τους στην ανάδειξη και ενημέρωση της κοινωνίας για τα άτομα με αναπηρίες.

Ακολούθησε η επίδοση των βεβαιώσεων πιστοποιήσεως στους επιμορφουμένους από τον Μητροπολίτη μας, την κα. Πολυχρονοπούλου, την κα. Αντιπεριφεριάρχη και τον π. Απόστολο Καβαλιώτη.

alt
alt
alt