Ρόδος: Λαϊκή συνέλευση για τους πολιτικούς γάμους

Loading...


Λαϊκή συνέλευση, για την απαγόρευση των πολιτικών γάμων στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Παύλου, πραγματοποιείται σήμερα στη Λίνδο, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Δημάρχου Ρόδου, του Μητροπολίτη, αλλά και εκπροσώπων Tour Operators.

Σημειώνεται ότι μετά τις ερωτικές περιπτύξεις Βρετανών νεονύμφων στο χώρο του Ναού, ο Μητροπολίτης απαγόρευσε τους πολιτικούς γάμους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των τουριστικών φορέων.

Όπως έγινε γνωστό, το 2018 υπάρχουν προγραμματισμένοι περίπου 500 πολιτικοί γάμοι από διάφορες χώρες τους οποίους διοργανώνουν μεγάλοι Tour Operators ενώ υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και το 2020.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν από νεαρό ζευγάρι Άγγλων έχει δώσει εντολή να σταματήσει η τέλεση πολιτιώ γάμων στο Ναό.

Διαβάστε εδώ:  Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Ρόδο

«Δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους, να επιτρέπουμε τη βεβήλωση του μοναστηριού» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, προσθέτοντας ότι ειδυλλιακά μέρη για γάμους έχει και άλλα η Λίνδος.
Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας, η οποία απαθανάτιζε νεαρό ζευγάρι από την Αγγλία, μετά την τέλεση πολιτικού γάμου, να ερωτοτροπεί πίσω από το μοναστήρι.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η ιστορία με τους πολιτικούς γάμους στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο.
«Από τον επόμενο χρόνο θα σταματήσουν να τελούνται εκεί πολιτικοί γάμοι» είπε, αναρωτηθείς παράλληλα «γιατί θέλουν φόντο μια εκκλησία, αφού δεν κάνουν θρησκευτικό γάμο;»tilegrafima.gr