Ψήφισμα των κληρικών της Μητροπόλεως Κηφισιάς για το σύμφωνο συμβίωσης

Loading...


Πραγματοποιήθηκε στις Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου, η Γενική Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεώς Κηφισίας. 

Ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτας Μητροπολίτης κ. Κύριλλος. 
Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Κληρικούς μας για τρέχοντα λειτουργικά, ποιμαντικά και διοικητικά θέματα και επέστησε την προσοχή τους στη πιστή τήρηση των Εγκυκλίων.

Μετά το διάλειμμα τον λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της συνάξεως, κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Αρχισυντάκτης του Περιοδικού ΕΚΚΛΗΣΙΑ – Πολιτικός Επιστήμων, ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Η Ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας και η σύγχρονη Ευρώπη».
Επακολούθησε διάλογος επί της εισηγήσεως, τα συμπεράσματα του οποίου κατέληξαν στην σύνταξη επίκαιρου Ψηφίσματος, το οποίο απεδέχθησαν άπαντες οι Κληρικοί της Μητροπόλεώς.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού συγκεντρωθήκαμε σήμερα,  Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, σε Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κυρίλλου.

Επικαλούμενοι την βοήθεια του Θεού και την μεσιτεία του τιμωμένου σήμερα Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, του οποίου την Ακολουθία εψάλαμε, διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση την βούλησή μας να αγωνισθούμε σθεναρώς για την διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του λαού μας, ως μοναδικού πνευματικού στηρίγματος σε εποχές κρίσεως και βαθυτάτου προβληματισμού.

Καλούμε όλους τους φορείς της δημοσίας ζωής να ακούν την φωνή της πλειοψηφίας του ορθοδόξου ελληνικού λαού, όταν διαχειρίζονται θέματα που αφορούν την παιδεία και το θεσμό της οικογενείας, ιδιαίτερα δε τους αιρετούς εκπροσώπους που νομοθετούν γι’ αυτά.

Εμμένουμε στην παραδεδομένη από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας διδασκαλία περί του θεσμού της οικογενείας και του γάμου και του μυστηριακού χαρακτήρα του. Κάθε εκτροπή που επιφέρει ο υλιστικός και μηδενιστικός τρόπος ζωής, η έλλειψη εκκλησιαστικού ήθους και αληθινής αγάπης, όπως το λεγόμενο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης είτε ετερόφυλων είτε ομόφυλων ατόμων, αλλοιώνει τις οροθεσίες της ζωής και τραυματίζει την χριστιανική μας συνείδηση.

Άπαντες οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

1