Πρωτοχρονιά 2013 στη Μητρόπολη Φθιώτιδος (φωτο)

Loading...


Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο μήνυμα επί τη ενάρξει του Νέου Έτους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τονίσθηκε μεταξύ άλλων ότι «το χειρότερο στην παρούσα κατάσταση που διέρχεται η Πατρίδα μας είναι η απαισιοδοξία.  Χρειάζε­ται όλοι μαζί να ανανήψουμε και να βάλλουμε αρχή. Να θέσουμε στόχους και να εργασθούμε με πείσμα για την κατάκτησή τους. Η ενότητα, η εργασία, η ειλικρίνεια των πολιτικών Αρχόντων, η τήρηση της νομιμότητας, το θάρρος και η επινοητικότητα του Γένους μας αποτελούν στοιχεία τα οποία μπορούν να μας βγάλουν από την πνευματική και οικονομική κρίση που διέρχεται η κοινωνία και η χώρα μας γενικότερα. Ας μη ξεχνάμε, ότι επάνω από όλους μας υπάρχει ο Θεός προς τον οποίο ας καταφύγουμε για να μας αποστείλει το κουράγιο, πού χρειαζόμαστε, ώστε να περάσουμε ακινδύνως τις συμπληγάδες. Μαζί με το Θεό ας πορευθούμε και κατά την νέα αυτή χρονιά».

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία επί το Νέο Έτος χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας και παρισταμένων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του Νομού.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κατά το έθιμο ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος, όπου έκοψε την Πρωτοχρονιάτική πίττα της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κλέαρχου Περγαντά και των λοιπών επισήμων του τόπου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Βασιλόπιττα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού.
1
1
1
1
1