Πρωτοχρονιά στη Ζάκυνθο με Δοξολογία, εγκατάσταση νέων Επιτρόπων και κοπή Κουλούρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


στον ηλιόλουστο και απαστράπτοντα Ναό της Παναγούλας , στο Μπανάτο της .

Παρά το πολύ κρύο, ευάριθμοι ενορίτες μας έφθασαν μέχρι την Ευχαριστιακή Σύναξη, ώστε να συμπροσευχηθούν επί τη εισόδω στο 2017. Πρώτος και κύριος ο Αντιδήμαρχος της περιοχής των Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, ο οποίος παραστάθηκε στην καθιερωμένη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει. Έψαλε ο Ιεροψάλτης  κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.

Μετά την Δοξολογία ο Εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αφού ευχήθηκε τα δέοντα σε όλους, παρουσίασε στο εκκλησίασμα το νέο σχήμα των τακτικών Επιτρόπων της Ενορίας για την αρχόμενη τριετία 2017-19. Είναι οι εξής, κατ’ αλφαβητική σειρά:
1. Πηνελόπη (Ντενίκα) Αντ. Κοντονή
2. Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής (πρώην Πρόεδρος Μπανάτου)
3. Κωνσταντίνος Βασ. Μάτσας
4. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης (νυν Πρόεδρος Μπανάτου).

 
Συγχαίροντας και τους τέσσερις, ο π. Παναγιώτης τούς επέδωσε α) τα επίσημα Διοριστήρια, υπογεγραμμένα από τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, β) από ένα συλλεκτικό τετράδιο (έκδ. Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και ΕΛΤΑ) και γ) από ένα πατριαρχικό σταυρουδάκι ως ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Στη συνέχεια παρουσίασε τέσσερις αναπληρώτριες των τακτικών Επιτρόπων, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
1. Διονυσία Βυθούλκα-Κοντονή
2. Διονυσία Κων. Ζαρκάδη
3. Ιουλία Λαμπροπούλου
4. Μαρία Μαμφρέδα-Ροδίτη.

Τέλος, σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών, ευλογήθηκαν και κόπηκαν τρεις (λόγω των πολλών εκκλησιασθέντων) παραδοσιακές ζακυνθινές Κουλούρες, το δε «ηύρεμα» έπεσε την καλή Ενορίτισσα και Αναπληρώτρια Επίτροπο κ. Διονυσία Βυθούλκα. Εννοείται, το «ηύρεμα» εκπροσωπούσε μιαν εορταστική τσάντα με διάφορα δώρα.

Έτσι, με ευχές και φιλικά χαμόγελα, έληξε η πρώτη λειτουργική σύναξη της Ενορίας  για τη Νέα Χρονιά 2017! Μακάρι να αναδειχθεί για όλους ήπια, καρποφόρα και σωτήρια!

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]