Προσκυνηματική εξόρμηση των Στελεχών Νεότητος της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Loading...


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 27 – 29 Δεκεμβρίου προσκυνηματική εξόρμηση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος για τους κατηχητές και τους ομαδάρχες της Μητροπόλεώς μας.

Με ενδιάμεση στάση και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας, τα 40 και πλέον στελέχη κατευθύνθηκαν στην Ξάνθη, γεύτηκαν τη φιλοξενία του εκεί Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, ενημερώθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση στη Θράκη και περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της παλαιάς πόλης. 
Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας αφίχθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως και διανυκτέρευσαν.
 Την επόμενη ημέρα οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την ιστορική πόλη της Αδριανούπολης, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατά της και απήλαυσαν έναν ωραίο περίπατο στην αγορά. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, γεύτηκαν αβραμιαία φιλοξενία τόσο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, όσο και από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Την τελευταία ημέρα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Νέας Μάκρης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μοναστηριού και συνέχισαν το ταξίδι της επιστροφής. Τελευταίος σταθμός υπήρξε η Βέροια, όπου μετά τη φιλοξενία της εκεί Μητροπόλεως, επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο που φιλοξενούσε ειδική έκθεση για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Βέροιας.
Οι εκδρομείς έφθασαν στο Βόλο κρατώντας στην ψυχή τους όμορφες εικόνες και συναρπαστικές εμπειρίες.
1
1