Πρόγραμμα εορτασμού ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ιερισσού

Loading...


Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού: Η Ιερά Μητρόπολις Ιερισσού ανακοινώνει ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ θα εορτάση τα ονομαστήριά τουτήν Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25ηΦεβρουαρίου 2018.

Αυτό θα συμβεί γιατί τη Δευτέρα 26η Φεβρουαρίου 2018 που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου -λόγω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρτακοστής- δεν τελείται Θεία Λειτουργία.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής :

• Το Σάββατο 24η Φεβρουαρίου 2018,παραμονή της Εορτής, στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλή ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο εν Αρναία Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης.

Διαβάστε εδώ:  Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος την Κυριακή της Ορθοδοξίας

• Την Κυριακή 25η Φεβρουαρίου 2018, κυριώνυμο ημέρα του εορτασμού, από ώρας 7ης πρωινής θα ψαλή η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, στην οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, πλαισιούμενος και από άλλους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες που θα προσέλθουν για τα ονομαστήριά του και φυσικά και από τον Ιερό μας Κλήρο.

Προσκαλείται ο φιλάγιος Λαός μας να προσέλθη στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου και για να συμμετάσχη στην Εορτή του Επισκόπου μας, ο οποίος μετά τη Θεία Λειτουργία και μέχρι τις 1 το μεσημέρι και μόνο, θα δεχθή τις ευχές των Αρχόντων και του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας στην αίθουσα του θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, καθότι το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα τελεστή ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός, της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεωςtilegrafima.gr