Πολωνική ανθρωπιστική ΜΚΟ βοηθά πρόσφυγες στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Loading...


Η Μητρόπολη Διδυμοτείχου που αποτελεί περιοχή-πέρασμα για τους πρόσφυγες δέχτηκε με χαρά την βοήθεια αυτή.

Τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου- Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό επισκέφτηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Πολωνικής Μ.Κ.Ο. Πατρίκιο Πανάσιουκ, με την επωνυμία «Ίδρυμα Αγίας Μαρίνας». Η επίσκεψη αφορούσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες της περιοχής ευθύνης της Μητρόπολης, μέσα από ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε το 2018 από την κυβέρνηση της Πολωνικής Δημοκρατίας. Πρόκειται για 200 τόνους σε είδη ρουχισμού, τροφίμων, ειδών καθαριότητας και σχολικών βοηθημάτων, που διανεμήθηκαν μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδος σε 33 Μητροπόλεις της χώρας.

Η Μητρόπολη Διδυμοτείχου που αποτελεί περιοχή-πέρασμα για τους πρόσφυγες δέχτηκε με χαρά την βοήθεια αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Πανάσιουκ «το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα με οποιοδήποτε τρόπο» χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής «απαράδεκτη» επισημαίνοντας «την ανάγκη να βοηθηθούν ακόμη περισσότερο οι ίδιοι οι Έλληνες που είναι σκλαβωμένοι στην ίδια τους τη χώρα που υποφέρει λογω της κρίσης και της προσφυγικής έξαρσης»

Ο μητροπολίτης Δαμασκηνός στο καλωσόρισμα του αφού παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της περιοχής, που είναι σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, διαβεβαίωσε για την άρτια αμυντική θωράκιση της και την ασφάλεια που αυτή παρέχει στους πολίτες, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη εισροή προσφύγων την περασμένη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην άριστη συνεργασία που έχει η Μητρόπολη με τις δομές του κέντρου φύλαξης της περιοχής παρέχοντας κάθε υλική βοήθεια (φάρμακα, ρούχα τρόφιμα) που είναι απαραίτητα. Όπως διαβεβαίωσαν και οι δυο πλευρές η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει και σε άλλα επίπεδα τις επόμενες χρονιές.

Άλλωστε, οι δεσμοί εκτίμησης και αγάπης του προέδρου της ΜΚΟ κ. Πανάσιουκ προς το πρόσωπο του μητροπολίτηκ. Δαμασκηνού είναι ισχυροί, διότι όπως ο πρόεδρος της ΜΚΟ Πατρίκιος Πανάσιουκ δήλωσε, με παρότρυνση του μητροπολίτη σπούδασε την ελληνική γλώσσα και την επιστήμη της Θεολογίας στη χώρα μας κάτι που ενισχύει περαιτέρω την συνεργασία αυτή.tilegrafima.gr