Πλήθος κόσμος στην Τήνο για την εύρεση της Ιεράς Εικόνας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε χθες το βράδυ στον Ναό της Ευαγγελίστριας στην Τήνο, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 195 χρόνια από το όραμα της Αγίας Πελαγίας που οδήγησε στην εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύρου: «Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή και των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του προσκαλέσαντος Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β᾿ με τη συμμετοχή Ιερέων εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εξ άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών, της Εξοχωτάτης επί τιμή Πρωθυπουργού και Προέδρου του Αρείου Πάγου και Διευθυντρίας του Νομικού Γραφείου του κ. Πρωθυπουργού κ. Β. Θάνου, του Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου κ. Κ. Πασιαλή, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μ. Γεωργιάδη, των Πολιτευτών των Κυκλάδων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου και της Τήνου, του Διευθυντού του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Κουνέλη, του Δημάρχου Τήνου κ. Σ. Ορφανού.

Διαβάστε εδώ:  Η εμφάνιση της Παναγίας στο Γέροντα Παΐσιο

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας με τα ιδιαίτερα χαρίσματα που προσέδωσε στο όνομά της επιλέγοντας αυτό ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, καλωσόρισε τους Αρχιερείς ευχαριστώντας τους εγκαρδίως εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και επέλεξε την ομιλία του ειπών περί των πολλών θαυμάτων που τελεσιουργούνται κάθε μέρα στην Τήνο και αφορούν την εσωτερική αναγέννηση πολλών ανθρώπων οι οποίοι απέλπιδες καταφθάνουν στην Τήνο αλλά φεύγουν γεμάτοι ελπίδα και δύναμη από το θαύμα που συνεργεί η Παναγία στην ψυχή τους.

Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της Εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός».

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης