Πλήθος Ιεραρχών στα ονομαστήρια του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Loading...


Με με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τελέστηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριαδος Πειραιώς. Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.Αλέξιος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου, Κορωνείας κ.Παντελεήμονος, Ηλιουπόλεως Αιγύπτουκ.Θεοδώρου, Κορίνθου κ.Διονυσίου, Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφίας κ.Γαβριήλ, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Κωνσταντίνου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεοχωρίου κ.Παύλου, Σαλωνων κ.Αντωνίου, Μεθώνης κ.Κλήμεντος καθώς επίσης και του εορτάζοντος .

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Βάλβης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Μαρτύριο του Αγίου Σεραφείμ Επιασκόπου Φαναρίου.

Διαβάστε εδώ:  Εσπερινός ονομαστηρίων του Πειραιώς Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Στο τέλος της αναιμάκτου θυσίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους μακαριστούς Πρωθιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας Σεραφείμ και Χριστόδουλο, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν μαζί του, μοίρασε αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πιστού Πειραϊκού κλήρου και λαού που προσήλθαν να συμπροσευχηθουν.