Πέντε Ιεράρχες στο μνημόσυνο του Αντωνίου Ρεγγίδη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στα Πετρωτά Τριγώνου, στη γενέτειρά του, τελέσθηκε τό Σάββατο, 9 του μηνός Ιουνίου, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Αντωνίου Ρεγγίδη, κατά σάρκα πατέρα του Αρχιμ. Ανθίμου Ρεγγίδη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, γνωστού γιά την αφωσιωμένη διακονία του κοντά στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο (1998-2008).

Οπωβς αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου, της Αρχιερατικής Λειτουργίας στον Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που προηγήθηκε, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και ο επιχώριος κ. Δαμασκηνός, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι από του ιερού Βήματος οι Σεβ. Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, οι οποίοι και έλαβαν μέρος στό Μνημόσυνο, που ακολούθησε.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης με την ευκαιρία αυτή αφού μίλησε δι ολίγων γιά τις περικοσμούσες τον μεταστάντα αρετές εξήρε την βαθειά του πίστη στο Χριστό και τις πατρογονικές αξίες και την αγάπη του γιά την ιδιαίτερη πατρίδα του και την οικογένειά του.tilegrafima.gr