Πατρών Χρυσόστομος: «Οι Αγιοι είναι ευεργέτες της κοινωνίας μας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του στους πανηγυρίζοντες ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Την παραμονή, 25.10.2016, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ισώματος, εν πληθούση Εκκλησία και εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και στον σκοπό της ανθρωπίνης ζωής.
Ανήμερα, 26.10.2016, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Προαστείου Πατρών , με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στους Αγίους της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως στον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος ως χαρακτηριστικά είπε, είναι ευεργέτες της κοινωνίας μας, αφού είναι ακοίμητοι πρέσβεις προς Κύριον και αποτελούν πρότυπα ζωής και φωνές αντίστασεως στην πνευματική κατάπτωση. Αντί αυτών των ευεργεσιών ως ευγνωμοσύνην και ευχαριστίαν, ας μιμούμεθα αυτών τας αρετάς.

Επίσης, επήνεσε τα παιδιά των Σχολείων της Ενορίας για την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία και ευχαρίστησε τους Δασκάλους και τους Γονείς τους, γιατί μεγαλώνουν τα παιδιά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Διαβάστε εδώ:  Πάτρα: Ιερέας τάζει... tablet στα παιδιά που πηγαίνουν τακτικά στο Κατηχητικό!

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών, των ιερών Ακολουθιών της εορτής (Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία), προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα, όστις και ωμίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την παραμονή, 25.10.2016, ετέλεσε τον Εσπερινό και ωμίλησε επικαίρως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Προαστείου Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία.

Ανήμερα, 26.10.2016, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρλας Πατρών, με την συμμετοχή του ευσεβούς Λαού του χωριού, αλλά και των γύρω περιοχών.
Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Δημητρίου και στον ομολογιακό χαρακτήρα της ζωής του.

Επίσης, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

patr1-2 patr10-1 patr8-1 patr7-1 patr6-1 patr4-1 patr3-1