Πατρών Χρυσόστομος: «Η ιστορία της Πάτρας είναι ταυτισμένη με τον Απόστολο Ανδρέα» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18.9.2017, η 2η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα βήματα του Πρωτοκλήτου», στον προαύλιο χώρο του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, στο πλαίσιο του πανδήμου εορτασμού για τα 53 χρόνια από την επανακομιδή της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα.

Οπως αναφέρει ανακοίνση της Μητροπόλεως, η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Προισταμένου του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ. π. Νικολάου Σκιαδαρέση και ακολούθησαν χαιρετισμοί του Περιφερειάρχου Δυτικής Ελλάδος κ. Αποστόλου Κατσιφάρα και του Προέδρου του Ομίλου Παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γρηγορίου Φαρμακοπούλου.

Εν συνεχεία, τα χορευτικά σύνολα του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασαν θαυμάσια, χορούς και τραγούδια, από Μικρά Ασία, από Κωνσταντινούπολη και Πελοπόννησο.

Συγκινητική ήτο η παρουσία της Πατρινής ερμηνεύτριας κ. Τασίας Βέρρα, του Παναγιώτη Λάλεζα, και άλλων αξιόλογων ερμηνευτών. Επίσης ύμνους ερμήνευσε Βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού, κ. Σπυρίδωνος Σκιαδαρέση.

Την ωραιότατη, κατά πάντα, αυτή εκδήλωση, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην ομιλία του ανεφέρθη στην σημασία αυτής της λαμπράς εκδηλώσεως, που δηλώνει την άρρηκτη σχέση της πόλεως των Πατρών με τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Διαβάστε εδώ:  Πατρών Χρυσόστομος: "Το πρόβλημα των καιρών μας είναι η άρνηση να σηκώσουμε το Σταυρό μας" (ΦΩΤΟ)

Μεταξύ των άλλων, είπε ο Σεβασμιώτατος: «… Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Πάτρας, είναι ταυτισμένο με τον Ιερώτατο Απόστολο Ανδρέα…».

Επίσης επήνεσε και συνεχάρη τους κοπιάσαντας για την λαμπρή επιτυχία, τον Προιστάμενο του Ναού π. Νικόλαο Σκιαδαρέση και τους συνεργάτας του, τον κ. Γρηγόριο Φαρμακόπουλο, τον κ. Γρηγόριο Μικρώνη, τους ερμηνευτάς των δημοτικών τραγουδιών,, τον κ. Σπυρίδωνα Σκιαδαρέση , τον Φιλόλογο Καθηγητή κ. Στέφανο Σκαρπέλλο, όπως και τα παιδιά των χορευτικών συνόλων,της χορωδίας και της ορχήστρας.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπερειφεριάρχης κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βίβιαν Σαμούρη, Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων πολλοί Κληρικοί και χιλιάδες Λαού.