Πατρών Χρυσόστομος: «Εξασφαλίστε στα παιδιά σας την ουράνια προίκα» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη της Αγίας Σοφίας και και των τριών θυγατέρων της, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό τους στην Πάτρα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , την παραμονή της εορτής, 16.9.2019, ετελέσθη ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του , εν πληθούση Εκκλησία.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Βασίλειο Πατσό, επαινέσας αυτόν για την ιερατική πορεία και διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ανήμερα, 17.9.2019, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών, ανεφέρθη στην πνευματική και ουράνια προίκα που εξασφάλισε η Αγία Σοφία στις τρεις θυγατέρες της και στο μαρτύριο της Αγίας και των τριών θυγατέρων της, τονίσας το αγωνιστικό και θυσιαστικό τους φρόνημα για την αγάπη του Χριστού.

Επήνεσε τους ευσεβείς γονείς που οδηγούν τα παιδιά τους στην κατά Θεόν γνώση και σοφία και εκάλεσε όλους τους γονείς να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους, όχι μόνο γήινα αγαθά, αλλά την ουράνια προίκα.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Στυλιανό Μασσαρά, Εφημέριο της Ενορίας, αναφερθείς στην κατά πάντα άξια, διακονία του στην Εκκλησία και ιδιαιτέρως στον τομέα της νεότητος.

Τέλος συνεχάρη στον Προιστάμενο του Ιερού Ναού π. Ερμόλαο Μασσαρά και τους Συνεφημερίους του και τους λοιπούς Συνεργάτας του, για την υποδειγματική λειτουργία της Ενορίας σε όλους τους τομείς και ευχήθηκε στους Ενορίτας αλλά και σε όλους τους προσκυνητάς από την Πάτρα και αλλού, έτη πολλά και ευλογημένα παρά Κυρίου.

•Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς την Αγία Σοφία και τις τρεις της θυγατέρες, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και ακολούθησε η Λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος των Αγίων.tilegrafima.gr