Πάτρα: Ο Μητροπολίτης δεν γιορτάζει και προτείνει αντί για ευχές, δωρεές στο φιλόπτωχο

Loading...


Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος δεν θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή ούτε θα δεχθεί επισκέψεις, εξαιτίας των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Αντί για ευχές σε αυτόν, ο κ. Χρυσόστομος προτρέπει όποιον θέλει να καταθέσει, ό,τι μπορεί, στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Εκκλησίας, για να δοθούν τα χρήματα στους άπορους που τα έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών αναφέρει:
«Κατά τήν Eορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (27-1-2013) κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, θα τελεσθεί ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομιτίσσης Πατρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Ο Εσπερινός από 5.30 – 7.30 μ.μ. τό Σάββατο και ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία από 7 – 10 π.μ., τήν Κυριακή 27/1/2013.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δεν θα εορτάσει, ένεκα των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, ούτε θα δεχθεί επισκέψεις.

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινούται ότι αντί άλλης εκφράσεως ευχών στον Σεβασμιώτατο, οι βουλόμενοι ας καταθέσουν ό,τι δύνανται στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της τοπικής μας Εκκλησίας, υπέρ των ενδεών και εμπεριστάτων αδελφών μας.»