ΠΑΤΡΑ : Μεγαλοπρεπής εορτασμός παρουσία του ΠτΔ, 16 Ιεραρχών και χιλιάδων λαού – Λιτανεία με την Τιμία Κάρα του Αγ. Ανδρέα

Loading...


: Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των τοπικών αρχών και φορέων και χιλιάδων πιστών η Πάτρα υποκλίθηκε σήμερα τον πολιούχο και προστάτη της .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα προσιτός και δεν έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τους πολίτες.

Μετά τη δοξολογία, λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η καθιερωμένη ιερά λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέου συνοδεία αγημάτων του στρατού, μαθητών σχολείων, της μπάντας του Δήμου, κλήρου και λαού, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Άγιος Ανδρέας: Ο πρωτόκλητος μαθητής του Ιησού και η Πάτρα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ιερά λιτανεία έγινε κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, εν συνεχεία η πομπή πέρασε στην οδό Δημητρίου Γούναρη και στο ύψος της Μαιζώνος και στην συνέχεια μέσω της Τριών Ναυάρχων επέστρεψε στον Ιερό Ναό όπου ολοκληρώθηκε ο θρησκευτικός εορτασμός.

-Στον φετινό εορτασμό προσκλήθηκαν από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο οι Μητροπολίτες, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανηίλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος, Μεγάρων και Σλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, καθώς επίσης οι Επίσκοποι Τεγέας κ. Θεόκλητος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος αλλά και ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 12:50 ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και άλλων προσκεκλημένων στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλλάς», ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 5:30 μ.μ. με τον εσπερινό και την ιερά παράκληση προς τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Πάτρα: Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Ανδρέα

 

 

Αγιος Ανδρέας: Μεγάλο θαύμα που συνέβη στην Καρπασία της Κύπρου

Αγιος Ανδρέας: Η σπάνια βυζαντινή χρυσή λειψανοθήκη της Κάρας

Live Πάτρα : Χιλιάδες λαού συρρέουν στον Αγιο Ανδρέαtilegrafima.gr