Παράδοση 2 τόνων τροφίμων από την Οργάνωση AHEPA στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της φιλανθρωπικής Οργάνωσης AHEPA και του τοπικού τμήματος της Αλεξανδρούπολης με την επωνυμία «Δημόκριτος» η παράδοση 2 τόνων τροφίμων στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών συμπολιτών του ακριτικού Νομού μας, που πλήττονται από την κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η επισιτιστική βοήθεια περιλάμβανε 100 δέματα ξηράς τροφής (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, σάλτσα ντομάτας, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ), 100 κιλά γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι, τυρί-κασέρι, γάλα), 100 κιλά αλλαντικών (παριζάκι) και 60 λίτρα λαδιού. 
Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με την προσφορά των 100 δεμάτων ξηράς τροφής από τον οργανισμό AHEPA, σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή ή μεταποίηση τροφίμων στο Νομού Έβρου (Βιομηχανία Αλλαντικών και Τροφίμων LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ – μέλος του Ομίλου ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε, Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ και Ελαιοτριβείο ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε.).

Η φιλανθρωπική οργάνωση AHEPA είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Ελλήνων Ομογενών του Εξωτερικού. Είχε δημιουργηθεί από το 1922 από απόδημους Έλληνες έχοντας παραρτήματα στις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία και άλλες χώρες. Όπως και στο παρελθόν η οργάνωση είχε προσφέρει μεγάλη βοήθεια στους Έλληνες μετά την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έτσι και στις μέρες μας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δράσεων βοήθειας και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση Ελληνικό λαό.

Ο Μητροπολίτης απέστειλε ευχαριστήριο γράμμα προς το τοπικό τμήμα της Οργάνωσης AHEPA.