Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Ο Ιερός Προσκυνηματικός ναός του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, με αφορμή τον εορτασμό της ανακομιδής και μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου μας, διοργάνωσε διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις, το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού: “Το Σάββατο 7.30 μ.μ. ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. π.Νεκταρίου Αυγέρου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων Λεβαδείας, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο. Στο κήρυγμά του ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην θεολογία των ιερών λειψάνων των αγίων της Εκκλησίας μας και στην σημασία του εορτασμού της ανακομιδής αυτών. Μεταξύ των άλλων ο ομιλητής ανέφερε ότι:«τα άγια λείψανα είναι κατάφορτα από τη θεία χάρη….όταν αγιάζεται ο άνθρωπος τα σώματα γίνονται ναός και δοχεία του Αγίου Πνεύματος και πηγές αγιασμού».

Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε αθρόα και συγκινητική. Παρέστησαν στην ακολουθία του Εσπερινού οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Καλογρηάς και Μάριος Σάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων Γεώργιος Ζιώγας, καθώς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λεβαδείας Θεόδωρος Ζησιμόπουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 14 Ιουνίου, εψάλλη ο όρθρος και ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της μας, Αρχιμ. π. Δοσιθέου Καστόρη. Ο π. Δοσίθεος στην εμπνευσμένη ομιλία του, παίρνοντας αφορμή από τον Απόστολο της ημέρας, ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής:«το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν ύμνος της πίστεως και των ηρώων της πίστεως…είναι απαραίτητο στοιχείο της πίστεως ο ηρωισμός. Και είναι καρπός της, η συνέπεια της ζωής των πιστών και ο τελικός θρίαμβός τους…οι Άγιοι Πάντες, όπως και ο ιερομάρτυρας , ετελειώθησαν εν πίστει, ώστε να τους υποδεχθεί η βασιλεία των ουρανών. Αυτή η βασιλεία αποτελεί την κορύφωση των επαγγελιών του Θεού. Προς αυτήν μας καλεί να αποβλέπουμε ο απόστολος αφορώντες εις τον της πίστεως και τελειωτήν Ιησούν».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Ρηγίνου”.