Πανήγυρις Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως (φωτο)

Loading...


Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, την Παρασκευή 23η Αυγούστου ε.έ. εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο πανηγυρίζον Ιερόν Ησυχαστήριον Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως της Μητροπόλεώς μας. Συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος εκήρυξε τον θείο Λόγο, ο Αρχιμ. π. Ιωάννης Κωστώφ, εφημέριος του Ιερού Ησυχαστηρίου καθώς και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Έψαλλαν οι Μοναχές του Ησυχαστηρίου.
Το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας Φανερωμένης ίδρυσε ο μακαριστός Γέροντας Αρχιμ. Αθανάσιος Χαμακιώτης (1891-1967), εφημέριος του Ιερού Παρεκκλησίου Παναγίας Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου.

Ο π. Αθανάσιος Χαμακιώτης, ο οποίος έζησε χρόνια στο Μαρούσι και εφημέρευσε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Νερατζιωτίσσης σχεδόν επί 30ετία, υπήρξε πνευματική μορφή και φωτεινός οδηγός. Κατέκτησε τις καρδιές των ευλαβών κατοίκων της πόλεως του Αμαρουσίου και τους καθοδήγησε πνευματικά, αφήνοντας μέχρι σήμερα ανεξίτηλο το πέρασμά του στη μνήμη των Μαρουσιωτών.
  
Σε κάθε εποχή ο Θεός αναδεικνύει παραδείγματα αγίων ανθρώπων, πρός στήριξη και ενίσχυσή μας, όλως δε ιδιαιτέρως σήμερα που οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Εκκλησία και τον Θεό. Παραδείγματα που ενισχύουν τους αγωνιζόμενους Κληρικούς και λαϊκούς στον «Καλό ἀγῶνα», για να οδηγούνται «εις νομάς σωτηρίους» και να επαληθεύεται αυτό που έγραψε ο Όσιος π. Νικήτας Στηθάτος «Έτι τὸ Ευαγγέλιον ενεργεί καὶ φίλους Θεού καὶ προφήτας κατασκευάζει» (Φιλοκαλία, εκδ. Αστέρος, δ΄ τόμος, 341,m).

1
1
1