Πανηγυρικός Εσπερινός Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Καλλιθέας (φωτο)

Loading...


Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Καλλιθέας.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων με συμμετοχή πολλών ιερέων που προσήλθαν να συνεορτάσουν με τους εκλεκτούς εφημερίους του Ναού. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας παίρνοντας αφορμή απο  την φράση του Παλαιοδιαθηκικού αναγνώσματος

«Μακάριος άνθρωπος ός εύρε σοφίαν» ομίλησε για την κατά Θεόν σοφία που είχε ο Αγ. Νικόλαος. Χαρακτηριστικά αυτής της σοφίας είπε είναι η πίστη, που διευρύνει τους εσωτερικούς ορίζοντες του ανθρώπου, η πραότητα που είναι η αρετή τών πραγματικά δυνατών και η εγκράτεια που υψώνει τον άνθρωπο στην θέση που τον θέλει ο Θεός.

Αυτές τις αρετές, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, πρέπει να τις κατακτήσουμε και εμείς ενσωματωμένοι στην Εκκλησία και αντλώντας την Χάρη του Θεού. Άλλωστε και οι τρεις αυτές αρετές, κατέληξε, είναι καρποί του Αγ. Πνεύματος.

Καθ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού συνεχίζονταν από τους πιστούς το προσκύνημα της Ι. Εικόνος του Αγίου.

Ο Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης προϊστάμενος του Ι. Ναού, οι συνεφημέριοί του, οι επίτροποι και οι άλλοι συνεργάτες και συνεργάτριες εφρόντισαν ώστε όλα να γίνουν «ευσχημόνως και κατά τάξιν», επίσης ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε προ της Απολύσεως τον Σεβασμιώτατο και όλους τους προσελθόντες πατέρες.

alt
alt