Πανηγύρησε το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στη Δίβρη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ

Με κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ομώνυμο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό στη θέση Καράϊνες. όπου εγκαταβιεί ο Μοναχός Ισαάκ.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο , ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του αγίου, τονίσας ότι ο Άγιος Νικόδημος με την αγιασμένη του ζωή και με τα συγ­γράμ­ματά του εδόξασε τον Θεό και προσέφερε ανεκτίμητες υπη­ρε­σίες στην Εκκλησία. Τέ­λος προέτρεψε τους πιστούς να διαβάσουν τα συγγράμματά του, τα οποία βοη­θούν τον άνθρωπο στην πνευ­μα­τι­κή ζωή και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσία την ευλογία του Αγίου στη ζωή τους.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον κτίτορα Μοναχό Ισαάκ, ο οποίος με τη συμπαράσταση όλων των Διβριωτών και άλλων δωρητών έχτισε επάνω στην κο­ρυφή του βουνού τον Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και ανεκοίνωσε ότι συν Θεώ, το Φθινόπωρο θα τελέσει και τα Εγκαίνια του Ιερού αυτού Ναού, ο οποίος είναι ο μοναδικός στη Φθιώτιδα Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Νικόδημο.

Το Ιερό αυτό Ησυχαστήριο του Αγίου Νικοδήμου οικοδομήθηκε από τον Διβριώτη μοναχό πατέρα Ισαάκ Πετεινό σε χώρο που του παρεχώρησε η ενορία Αγίας Βαρβάρας Δίβρης και με προσφορές των πιστών. Τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Νικόλαος τη Κυριακή 21 Ιουνίου 2009.

img_0010_28.jpg
img_0053_25.jpg
img_0063_22.jpg
img_0084_15.jpg
img_0103_9.jpg
img_0123_12.jpg
img_0136_14.jpg
img_0143_9.jpg
img_0155_8.jpg