Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 

Την Κυριακή 17 Ιουλίου η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της και στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο ομώνυμος προσκυνηματικός Ναός στον Μαΐστρο, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα και ένα δάκτυλο από το χέρι της Αγίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου τελέσθηκε από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της πανηγύρεως με αρτοκλασία. Ο Μητροπολίτης  στο τέλος του Εσπερινού μίλησε επικαίρως στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών.

Αμέσως μετά στις 9.30′ το βράδυ άρχισε η Ιερά Αγρυπνία, με τον πανηγυρικό Όρθρο και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Η Αγρυπνία τελείωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και στο τέλος της λειτουργίας διαβάσθηκε η ευχή για το ευτρεπισμένο κόλλυβο της Αγίας.

Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 17 Ιουλίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Το απόγευμα της Κυριακής εψάλλη η Ιερά Παράκληση της Αγίας ενώ το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, με Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία.

Πλήθος κόσμου προσέτρεξε τις δυο ημέρες της πανηγύρεως για να λάβουν την Χάρη της θαυματουργού εικόνος της Αγίας Μαρίνας και για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανό της.