Ορθόδοξη δοξολογία στο Λουξεμβούργο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 τελέσθηκε Δοξολογία επί τη εθνική εορτή της Xώρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου. Στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία που ακολούθησε προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Υπενθυμίζεται ότι το Κράτος του Λουξεμβούργου αναγνώρισε επισήμως την Ορθόδοξη Εκκλησία το 1997.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιθαλαμηπόλος του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου κ. Ernst Moutschen, η Υπουργός Μεσαίων Τάξεων και Τουρισμού κ. Françoise Hetto-Gaasch,  ο καινούριος Πρέσβης της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος και η Δήμαρχος του Weiler-la-Tour κ. Cécile Hemmen. Τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολ. κ. Ernest Gillen, Πρωτοσύγκελλος της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Λουξεμβούργου.

Στην ομιλία του, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Βελγίου κ. Παντελεήμονος, καθώς και τα ευγνώμονα συναισθήματα όλων των ορθοδόξων χριστιανών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στη Χώρα του Λουξεμβούργου, για τις μέχρι τώρα ευεργεσίες του Κράτους και το σεβασμό που αποδίδει προς το Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Υπουργού για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Λουξεμβούργου που εκφράστηκε με την παρουσία της στην δεξίωση που ακολούθησε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

alt
alt
alt
alt