Οικονομική ενίσχυση σε μαθητές από τον Φθιώτιδος Νικόλαο (φωτο)

Loading...


Πριν από λίγες ημέρες, ο  Μητρο­πο­λί­της Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, είχε δεχθεί την επίσκεψη του δεκα­πε­νταμελούς μαθητικού συμβουλίου της Επαγγελ­μα­τικής Σχολής Λαμίας, όπου του είχαν εκθέ­σει το σο­βαρό πρό­βλη­μα

αρκετών συμμαθητών τους, μετά την κα­τάργηση από το Κράτος της οικονομικής επιχορηγήσεως της μεταφο­ράς τους από διά­φορες περιοχές της Φθιώτιδος.
Ενώπιον του κινδύνου να δια­κό­ψουν –χωρίς να το θέλουν– τις σπου­δές και την εκπαί­δευ­σή τους γενικότερα, αρκετοί μαθητές της ΕΠΑΣ Λαμίας, και σε εκπλήρωση της υποσχέσεως, που τους είχε δώσει ο Μητροπολίτης, ευαισθη­το­ποιού­μενος από την άσχημη κατάσταση, που είχαν βρεθεί τόσες οικογένειες, κλήθηκαν σήμε­ρα στα Γραφεία της Ιεράς Μητρο­πό­­λεως, οι δέκα σπου­δα­στές, που αντι­με­τώ­πι­ζαν με μεγαλύτερη δυσκολία το πρόβλημα. 

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα παιδιά, που προ­έρχονταν από τις περιοχές της Σπερχειάδος, Μακρακώμης, Στυλίδος καθώς και Αταλάντης και Λοκρίδος γενικότερα, τα οποία τα συνόδευε ο Διευθυντής του Σχολείου τους κ. Σταύρος Γκιόλας, προκειμένου να τους δώσει χρηματικό βοήθημα, ύψους 2.000 Ευρώ, το οποίο καλύπτει μέρος των  εξόδων μετακινήσεώς τους για τουλάχιστον ένα μήνα.

Τα παιδιά ευχαρίστησαν από καρδιάς τον Σεβασμιώ­τα­το για την άμεση ανταπόκρισή του στη δυσκολία τους και του ευχήθηκαν ολοψύχως να έχει καλά Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό νέο έτος.

alt
alt
alt