«Οι άγγελοι είσθε εσείς»

Loading...


Τους προστάτες του Αγίους Τρεις Παίδες εν καμίνω, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ εόρτασε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα.
Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρέστησαν δε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Λέκκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Νικόλαος Ντίτσας, άλλοι Διοικητές Πυροσβεστικών Σωμάτων με τα επιτελεία τους, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Γεώργιος Σουγλιέρης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανιδάς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Στο τέλος της Δοξολογίας και μετά την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος που αναγνώσθηκε, ο Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τους Πυροσβέστες ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι οι άγγελοι εξ ουρανού που σβήνουν τις φλόγες του πυρός και σώζουν τους ανθρώπους, γι’ αυτό το λόγο τους αξίζει κάθε έπαινος, τιμή και ευλογία παρά Θεού και από μέρους του λαού ένα μεγάλο ευχαριστώ.

alt
alt
alt

Ευχήθηκε τέλος να έχουν δύναμη, τόλμη και ηρωισμό να σώζουν ανθρώπους, διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψυχικό και μεγαλύτερο καλό από αυτό, το να κάνεις δηλαδή το επάγγελμά σου διακονία.