Ο Σμύρνης Βαρθολομαίος στην Ι.Μ. Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 ο επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και την .

Τον Σεβασμιώτατο κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε ο εκφράζοντας την χαρά της Τοπικής Εκκλησίας για την παρουσία στο Ρέθυμνο του πρώτου μετά από ένα σχεδόν αιώνα Μητροπολίτου Σμύρνης, αμέσου διαδόχου του Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη και άλλων τοπικών αρχών και φορέων. Επίσης, οι Σεβασμιώτατοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «ΑΓΑΠΗ» για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, καθώς και την Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης.

Διαβάστε εδώ:  Ο Σμύρνης Βαρθολομαίος έκοψε τη Βασιλόπιτα Πολιτιστικού Συνδέσμου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος είναι και Αρχιγραμματεύων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετέφερε σε όλους την αγάπη και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και του Σεπτού Προκαθημένου Της, Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Οποίου η Επίσημη Επίσκεψη στο Ρέθυμνο πριν από τέσσερα έτη, τον Σεπτέμβριο του 2012, παραμένει ένα αλησμόνητο γεγονός που σφράγισε την σύγχρονη ιστορία του τόπου.