Ο Περιστερίου Κλήμης σε εκδήλωση για την Αλωση της Πόλης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο , το εσπέρας της Κυριακής των Αγίων Πατέρων, παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου με τίτλο: 29 Μαΐου 1453, 566 χρόνια από την άλωση.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Το πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Άνοιξε και πλημμύρισε από ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι
προσήλθαν με σκοπό να τιμήσουν με την παρουσία τους τον διοργανωτή π. Ελευθέριο Κουναλάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Χορωδία του Ιερού Ναού με χοράρχη και διευθυντή τον κ. Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη απέδωσε τους ύμνους και τα παραδοσιακά τραγούδια της Αλώσεως με άριστο και υποδειγματικό τρόπο, ενώ η κα Ελένη Ποντίκη είχε την ευθύνη της ροής της όλης εκδηλώσεως.

Στο τέλος της Εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μείνουν σταθεροί στις αξίες και στις ρίζες που χαρακτηρίζουν την ταυτότητά μας, που είναι: η διαχρονία της ελληνικής γλώσσας, η διαχρονία της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού μας (τα ήθη και τα έθιμα μας).

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας, παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, επαίνεσε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ελευθέριο για την πληρότητα της εκδήλωσης και ευχαρίστησε τους χορωδούς και τον χοράρχη για την τόσο συγκινητική βραδιά που μας χάρισαν».tilegrafima.gr