Ο Πειραιώς Σεραφείμ σταμάτησε το ‘Χριστός Ανέστη» για να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος!

Loading...


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σταμάτησε το «Χριστός Ανέστη» για να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος!

Η… επανάληψη του περιστατικού έγινε στον Πειραιά με αφορμή την λιτάνευση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής. Προς τι ο λόγος για «επανάληψη»; Μα δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα όταν άγημα του Ναυτικού έψαλε τον Εθνικό Ύμνο καλύπτοντας το «Χριστός Ανέστη» του Αρχιεπισκόπου κατά την αναστάσιμη Λειτουργία στον Άγιο Διονύσιο στην Αθήνα. 
Περιστατικό που προκάλεσε μάλιστα και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξέδωσε μέχρι και σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας.»

Οσον αφορά το νέο περιστατικό στον Πειραιά, όπως αναφέρει o διαδικτυακός τόπος parapolitika.gr, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μετά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ναό του Λιμανιού, παρουσία πλήθους πιστών θέλησε να ψάλει το «Χριστός Ανέστη»!

Εκείνη την ώρα τα μέλη του αγήματος του Λιμενικού που περιέφεραν την εικόνα της Παναγίας άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, βάσει της πάγιας εντολής που έχουν δεχτεί και αποκάλυψε στα parapolitika.gr ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος.

Ο Σεραφείμ σταμάτησε αμέσως!

Ο κόσμος τραγούδησε μαζί με τους λιμενικούς και αμέσως μετά ο σεβάσμιος Μητροπολίτης ολοκλήρωσε τη Θεία Λειτουργία σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης από όλους τους πιστούς που καταχειροκρότησαν τον Σεβασμιώτατο…