Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ: Προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Αλεξίου, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ παρέστη απόψε στην Πνευματική Εκδήλωση «Ἐν ἑνὶ πνεύματι», που διοργάνωσε η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τη συμπλήρωση 50 ετων απὸ της εγκαταβιώσετώς της στο Άγιον Όρος και της ενθρονίσεως του Αρχιμ. Αλεξίου, ως Καθηγουμένου.
Την εκδήλωση τίμησαν με τὴν παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ενώ μήνυμα του απουσιάζοντος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ανέγνωσε ο Υφυπουργός Παιδείας.
Ομιλητές ήταν ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισαῖος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Γεν. Διευθυντής Ἑλληνικῆς Ενώσεως Επιχειρηματιών κ. Παύλος Εὒὐθυμίου, με συντονιστή τον Δημοσιογραφο κ. Βασίλειο Χιώτη.
Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον Καθηγούμενο, Αρχιμ. Αλέξιο, και ευχήθηκε σ’ αυτόν και την περί αυτόν Αδελφότητα τέλεια πληροφόρηση της ισαγγέλου Μοναστικής τους Πολιτείας.























