Ο Μητροπολίτης Σάμου ζήτησε συνεργασία για τα εφημεριακά κενά (φωτο)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος στα πλαίσια της ποιμαντικής του μερίμνης επισκέφθηκε την Ικαρία από 12 έως και 17 Ιουλίου 2013.
Κατά την εξαήμερη παραμονή του στην Ικαρία:

● Ετίμησε με την παρουσία του το ιατρικό-καρδιολογικό συνέδριο, το οποίο κατ’ έτος διοργανώνεται στον Αρμενιστή της Ικαρίας, υπό την εποπτεία του Ιατρού-Καθηγητού κ. Χριστοδούλου Στεφανάδη, το οποίον εφέτος ερευνούσε τα αίτια της παρατητούμενης μακροζωίας των Ικαρίων και απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας εκ μέρους της Τοπικής μας Εκκλησίας τους διακεκριμμένους Συνέδρους στο «μικρό αλλ’ ανδρείο Νησί της Ικαρίας»(12/7)

● Επισκέφθηκε την Ι. Μ. Οσίας Θεοκτίστης στην Πηγή Ικαρίας και την Ι. Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοντέ Ικαρίας, όπου και συνεκάλεσε Σύναξη των Ιερέων των Αρχιερατικών Περιφερειών Ευδήλου και Ραχών. (13/7)
● Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 το πρωί, ετέλεσε τα εγκαίνια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ι.Ν.Αγίων 12 Αποστόλων στον Άγιο Κήρυκο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προέστη του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίων ενδόξων Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, όπου προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος των Αγίων, ενώ την επομένην, Δευτέραν 15ην Ιουλίου ελειτούργησε εις τον ίδιον Ιερόν Ναό.

● Την Τρίτην 16ην Ιουλίου συνεκάλεσε στον Άγιο Κήρυκο Σύναξη των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, εις τους οποίους, όπως συνέβη και τους Εφημερίους των άλλων Αρχιερατικών Περιφερειών έδωσε συμβουλές για την ποιμαντική διακονία τους κατά την περίοδον του θέρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Ιερατικές αυτές Συνάξεις ο Σεβασμιώτατος εξήρε την σπουδαιότητα του φιλανθρωπικού έργου που διεξάγει η Τοπική μας Εκκλησία με τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό της Παντοπωλείο «ΑΓΑΠΗ», ενίοτε και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, προς ανακούφισιν των απόρων οικογενειών των Νησιών μας, ενώ εζήτησε από τους Ιερείς και των τριών Αρχιετατικών Περιφερειών την συνεργασία τους για την κατα δύναμιν κάλυψη των αναγκών των εμπεριστάτων Αδελφών μας, αλλά και φιλότιμη συμπαράστασή τους προς αρτιωτέραν κάλυψιν των λατρευτικών αναγκών των κατοίκων, αλλά και των πολυπληθών επισκεπτών της Ικαρίας, ένεκα των συνεχώς αυξανομένων Εφημεριακών κενών.

● Ακολούθως την ίδια ημέρα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδος στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, όπου ενημερώθηκε για την ακριβή τήρησιν του προγράμματος λατρευτικής εξυπηρέτησης της Ιεράς Μονής και είχε συνεργασία για θέματα αφορώντα στην ανακαίνιση της Ιεράς Μονής.

● Το απόγευμα της Τρίτης 16ης Ίουλίου 2013 εδέχθη στο Γραφείον του Επισκοπείου Ικαρίας τον αξιότιμο κ.κ. Χριστόδουλο Σταυρινάδη, Δήμαρχο Ικαρίας μετά του οποίου στυνεργάσθηκε επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Δήμου και ακολούθως μετέβη στην Αρέθουσα Ικαρίας, όπου προέστη του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης.

● Την Τετάρτη 17 Ιουλίου το πρωι, επί τη εορτή της Αγίας Μαρίνης ελειτούργησε στην Ι. Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδος Ικαρίας και ακολούθως προέστη της Δοξολογίας και της Επιμνημοσύνου δεήσεως, που έγιναν στα πλαίσια των εορτασμών της 101ης επετείου από της απελευθερώσεως της Νήσου από τον οθωμανικό ζυγό(17 Ιουλίου 1912).

●Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ικαρία ο Σεβασμιώτατος εκτός των άλλων είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τις Αρχές της Νήσου διά από κοινού ενδιαφέροντα θέματα, καθώς και με μέλη εκκλησιαστικών επιτροπών και απλούς Χριστιανούς προς επίλυσιν θεμάτων τους.

● Τέλος κατά την διάρκεια του πλού της επιστροφής προς την Σάμον το απόγευμα της Τετάρτης 17ης Ιουλίου 2013 και κατόπιν παρακλήσεως των κ.κ. πλοιάρχων και των πληρωμάτων του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» ετέλεσε στην Γέφυρα την ακολουθία του Αγιασμού προς ευλογίαν τους.

1
1
1
1
1