Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στο Σαμπεζύ της Ελβετίας

Loading...


Στην Ελβετία μετέβη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος που βρίσκεται σε κανονική άδεια. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Σαμπεζύ όπου θα έχει επαφές με παράγοντες του Πατριρχικού Κέντρου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως: «Στο Chambèsy της Ελβετίας, όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα, βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος από χθες κάνει χρήση τής κανονικής του αδείας και ως εκ τούτου θα απέχει των ποιμαντικών του καθηκόντων καθ’ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο.

Κατά την διαμονή του στην ελβετική πόλη ο σεπτός Ποιμενάρχης μας θα έχει επικοινωνία με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες του Πατριαρχικού Κέντρου, ενώ την 7η Σεπτεμβρίου θα επανέλθει στο Αίγιο για τον εορτασμό του Παρεκκλησίου της Επισκοπής μας. Παράλληλα, όμως, θα συνεχίσει την αποχή από τα ποιμαντικά του καθήκοντα, προκειμένου να ξεκουραστεί λίγο και να ανανεώσει τις δυνάμεις του, ώστε να συνεχίσει τον ιερό αγώνα του για την δόξα του ονόματος του Κυρίου μας.

Διαβάστε εδώ:  Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος τιμήθηκε για την προσφορά και το έργο του (ΦΩΤΟ)

Καθώς τόσον η Ορθοδοξία μας όσο και η Ελλάδα μας ευρίσκονται υπό διωγμόν στη χώρα μας από τούς άθεους που μας κυβερνούν, χρειάζονται αγώνες, δάκρυα και πολλή προσευχή για να υπερασπισθούμε τα ιερά και τα όσια της Φυλής μας.

Στα αυτιά του αντηχούν ζωηρώς τα λόγια του Υπουργού της α-Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου ότι το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» είναι «ξεπερασμένα» τώρα πια! Δεν ξεχνά επίσης τα απρεπέστατα λόγια του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση ότι δήθεν «οι Έλληνες είμαστε οι Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο!». Βλέπετε, οι αγράμματοι και άξεστοι αυτοί άνθρωποι ποτέ δεν άκουσαν το διαχρονικό σύνθημα των ιερών παλαισμάτων των προγόνων μας, το γνωστόν «ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!».