Ο Μητρ. Ναυπάκτου για την κατάσταση στη Συρία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τις ημέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων πραγματοποιείται ο εκκλησιασμός των όλων των βαθμίδων στις κατά τόπους Ενορίες.

 

Ειδικά την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τα Λύκεια και Γυμνάσια της Ναυπάκτου πραγματοποίησαν κοινό εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Χοροστάτησε και μίλησε στους μαθητές ο , λειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, οι Ιερείς και ο Διάκονος της Ενορίας, και έψαλαν ο Πρωτοψάλτης με τον δεύτερο Διάκονο του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος μίλησε στα παιδιά για την παρατηρούμενη εκκοσμίκευση του χαρακτήρα της εορτής των Χριστουγέννων, για την αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο, την ανταπόκριση ή μη του ανθρώπου σε αυτήν την μεγάλη αγάπη, και τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν ή ακολούθησαν την Γέννηση του Χριστού.

Έπειτα έκανε έναν παραλληλισμό με την σημερινή πραγματικότητα γενικά και ειδικότερα με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν, και μάλιστα για τα παιδιά, στην Συρία και το Χαλέπι. Η αναφορά του στην ήταν και από την εμπειρία του, κατά τις επισκέψεις του σε αυτή, όταν δίδασκε στην Θεολογική Σχολή του Λιβάνου. Θυμήθηκε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και τα παιδιά που έψαλαν στην Λειτουργία αραβικά και ελληνικά, αλλά και την ειρηνική συμβίωση όλων των Χριστιανών, ακόμη και των πιστών άλλων θρησκειών στην πόλη του Χαλεπίου, πριν τον πόλεμο.

Τέλος, ευχαρίστησε τους καθηγητές και προέτρεψε τα παιδιά να εορτάσουν παραδοσιακά, εκκλησιαστικά τα Χριστούγεννα και να προσεύχονται στον Θεό για την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο.

Στην θεία Λειτουργία, μέσα στον μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό, με το μυστήριο, τον λόγο, την υμνωδία και την παρουσία των νέων, επικρατούσε μια ευλογημένη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ήταν μια εισαγωγή στα Χριστούγεννα.