«Ο λαός της Πάτρας απάντησε σε όσους εργάζονται για την αποϊεροποίηση της Πατρίδας μας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πρωτοφανής η συμμετοχή των πιστών στις ιερές λατρευτικές εκδηλώσεις για την 53η επέτειο της επανακομιδής της τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, το απόγευμα της Κυριακής, 24.9.2017, ξεκίνησε η ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου. Στην ιχθυόσκαλα ετελέσθη ο Αγιασμός για την νέα αλιευτική περίοδο και εν συνεχεία με πλοία μετεφέρθη η αγία Κάρα και η Ιερά Εικόνα του Αγίου Ανδρέου στον μώλο της Αγίου Νικολάου και εκείθεν στην πλατεία τριών Συμμάχων όπου ανεπέμφθη δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εκήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά ταύτα η Ιερά Λιτανεία διά της οδού Αγίου Ανδρέου κατέληξε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών.

Στην Ιερά Λιτανεία εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Κοζάνης κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στο πάντοτε επίκαιρο κήρυγμα του Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος ίδρυσε την των Πατρέων Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι ταυτίζεται η Εκκλησία με την Ορθοδοξία.

Ότι η Ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία, δεν υπήρξε ποτέ σαν μια κοσμοθεωρία, ούτε αφηρημένη στοχαστική διδασκαλία, ακόμη δε ούτε γραφική συντήρηση χρησίμων ηθών και παραδόσεων.

Διαβάστε εδώ:  Απάντηση του Πατρών Χρυσοστόμου στο ΣΥΡΙΖΑ: "Τους καλώ να συζητήσουμε"

Η Εκκλησία είναι η αποκάλυψη του Θεού, η ορθή πίστη, το Σώμα του Χριστού.

Η Ορθοδοξία είναι έμπρακτος λόγος. Είναι κήρυγμα ουσιαστικό που αφορά άμεσα στη σωτηρία του ανθρώπου και στην ανακαίνιση του σύμπαντος κόσμου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η ανοιχτή αγκαλιά της αγάπης, που θυσιάζεται και προσφέρεται για τους ανθρώπους αδιακρίτως φυλής, γλώσσης, θρησκευτικών και πολιτικών η άλλων πεποιθήσεων. Ο ρατσισμός δεν έχει ούτε θέση, ουτε σχέση με την Εκκλησία.

Σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία του κάθε ανθρώπου, εφ’ όσον ο ίδιος ελευθέρως το επιθυμεί.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επήνεσε τις χιλιάδες των πιστών που κατέκλυσαν τις πλατείες και τους δρόμους απ΄ όπου πέρασε η Ιερά Λιτανεία και κατέληξε λέγοντας ότι, η παλλαική συμμετοχή του Πατραικού Λαού στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Ανδρέου είναι η απάντηση σε όλους εκείνους οι οποίοι επιχειρούν την αποιεροποίηση και αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος.