Ο Εορτασμός της μνήμης της Αγίας Ειρήνης στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ριγανόκαμπο Πατρών, όπου φυλάσσεται ως ατίμητος θησαυρός η ιερά και αγία κάρα της.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Μητρόπολης, την παραμονή, 4.5.2017, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, εν πληθούση Εκκλησία, κατά τον οποίο τον θείο λόγο εκήρυξε επικαίρως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο αντιστασιακό και ανυποχώρητο φρόνημα των Αγίων, εναντίον των αρχών και εξουσιών του κόσμου του αιώνος τούτου, προκειμένου να κερδίσουν την αιώνια Βασιλεία του Θεού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη και στην επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας, από πλευράς πολιτείας και στον αγώνα που πρέπει να κάνωμε εναντίον της προσπάθειας αποιεροποιήσεως της ζωής στην πατρίδα μας.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Πατρών: Συγχαρητήρια σε όσους αντιστέκονται στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον Εφημέριο της Ενορίας, π. Ιωάννη Κολώνη, ευχηθείς εις αυτόν κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσεφέρθη κέρασμα στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας.