Ο Ευρωβουλευτής – Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος στον Μητρ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον Σεβασμιώτατο επισκέφτηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο , ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός ε.α. , συνοδευόμενος από τον τ. Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Απόστολο Γκλέτσο.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον κ. Ευρωβουλευτή και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη. Στη συζήτηση που επακολούθησε εθίγησαν θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος και αντηλλάγησαν απόψεις.

Αναχωρώντας ο κ. Επιτήδειος εδήλωσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως ότι θεώρησε χρέος ευρισκόμενος στη Φθιώτιδα να ξεκινήσει τις επαφές του με τον Σεβασμιώτατο. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του σχετικά με εκείνους που τάσσονται υπέρ του χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «…το κράτος είναι συνυφασμένο με την Ορθοδοξία. Όσες προσπάθειες και αν γίνουν από τους εχθρούς του έθνους αυτή η αδιάρρηκτη σχέση δεν πρόκειται ποτέ να διαρραγεί, διότι ο ελληνικός λαός είναι βαθύτατα θρησκευόμενος και ποτέ δεν θα αποδεχθεί κάτι το οποίο είναι παράλογο και παρά φύση. Η φύση του Έλληνα είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία» κατέληξε ο κ. Ευρωβουλευτής.