Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon

Η Μύκονος τίμησε την Αγία Κυριακή (ΦΩΤΟ)

62
SHARES
228
VIEWS
image_printΕκτύπωση

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε χθες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της , παρουσία του επί τιμή. Δημάρχου Μυκόνου κ. Αθαν. Μέγα-Κουσαθανά, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, της Πολιτευτού των Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και πλήθους πιστών κάθε ηλικίας.

ΣχετικάΆρθρα

  Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στο αληθινό  και μαρτυρία και στο γιατί η Εκκλησία τιμά τις μνήμες των Αγίων, μέσα από τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

  Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ κάλεσεσε τους πιστούς να ανακαλέσουν στη μνήμη τους το Μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Α΄ (Στέκα), τον Μυκόνιο, με τη συμπλήρωση 15 ετών από την εκδημία του, ειπών ότι “…..σαν σήμερα, ο μακαριστός Γέροντάς μας τέλεσε εδώ, στο Ναό της Αγίας Κυριακής, πριν 15 χρόνια, την τελευταία επί γης Λειτουργία του. Έκτοτε, το γήρας και η ασθένεια επιδείνωσαν την υγεία του, μέχρι που την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εξεδήμησε προς Κύριο.

Γι’ αυτό, απεφάσισα να δωρήσω στον Ιερό αυτό Ναό τα άμφια, το εγκόλπιο και την πατερίτσα, που έφερε κατά την τελευταία του Θεία Λειτουργία. Τα άμφια αυτά, τα απλά και απέριττα, έχουν διπλή συναισθηματική αξία, διότι με αυτά με εχειροτόνησε το 1977 Διάκονο και με αυτά ετέλεσε την τελευταία του Θεία Λειτουργία”. Απευθυνόμενος δε προς τον Εφημέριο του Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, τον οποίο προηγουμένως συνεχάρη για τη φροντίδα και τη μέριμνά του για τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως, προσέθεσε “ελπίζω ότι το φιλόκαλο και καλαίσθητο που σας διακρίνει θα ευρεθεί ο κατάλληλος και προσήκον χώρος και τρόπος εκθέσεώς τους, ώστε να μνημονεύεται το γεγονός αυτό”, και ευχήθηκε η ευχή του Γέροντος να είναι πάντα μαζί μας.

   Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους Διακονητές του Ιερού Ναού, για την προσφορά τους στο Ναό.
   Τις εκδηλώσεις εκάλυψε, όπως πάντοτε, ευγενώς και φιλοτίμως προσφερόμενος ο Δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Πρωτογεράκης, της Ενημερωτικής Ιστοσελίδας της Μυκόνου “mykonosticker”.