Νέος Πρωτοσύγκελος στην Ι.Μ.Πάτρας

Loading...


Αποχωρήσαντος εκ της Υπηρεσίας του, ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, του σεμνού και εναρέτου Αρχιμ. π. Συμεών Χατζή, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γηροκομητίσσης Πατρών, ίνα αφοσιωθή απερίσπαστος εις τα εν τη Ιερά Μονή καθήκοντά του, ανετέθησαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου εις τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. π. Αρτέμιον Αργυρόπουλον, εργαζόμενον επί αρκετά έτη εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Ο Σεβασμιώτατος έπλεξε το εγκώμιο του π. Συμεών, ο οποίος με την σειρά του συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συνεχιζομένη αμείωτη αγάπη και τιμή, με την οποία τον περιβάλλει.
Ο νέος Πρωτοσύγκελλος ανέλαβε τα καθήκοντά του από 23ης Δεκεμβρίου 2013.

alt

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αρτέμιος (κατά κόσμον Αντώνιος) Αργυρόπουλος εγεννήθη εν Πάτραις το 1977. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

Εκάρη Μοναχός την 22αν Αυγούστου 2001 εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Γηροκομητίσσης υπό του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμ. Συμεών Χατζή.

Εχειροτονήθη Διάκονος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Πατρών κυρού Νικοδήμου, την 23ην Αυγούστου 2001.

Πρεσβύτερος εχειροτονήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου την 24ην Σεπτεμβρίου 2006 και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Παράλληλα με τα καθήκοντά του εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, έχει τοποθετηθή Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Πατρών.