Μνημόσυνο για τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Προαστείου , ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Προ της απολύσεως ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού .

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία και την σημασία της μετανοίας και της Ιεράς εξομολογήσεως δια τον αγιασμό μας και τη σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας.

Μετανοείτε είναι ο πρώτος λόγος που εξήλθε από το πανάγιο στόμα του Κυρίου μας.

Την μετάνοια εκήρυξαν οι Άγιοι Απόστολοι και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησία μας.

Την μετάνοια εκήρυττε και ο μακαριστός γέροντας π. Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης της Αριζόνας ο οποίος επάνδρωσε Μονές του Αγίου Όρους αλλά ίδρυσε και 20 Μονές στην Αμερική και τον Καναδά πηγαίνοντας το Άγιον Όρος στον Άγριον Όρος.

Διαβάστε εδώ:  40ημερο μνημόσυνο μακαριστού Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη και Αριζονίτη

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας, αδελφοί μου σήμερα τελούμε Ιερό Μνημόσυνο για τον Γέροντα Εφραίμ,πολύ σύντομα η Αγία μας Εκκλησία θα μας προτρέψει να λέμε Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού και τα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Γέροντος π. Εφραίμ προσέφεραν σε όλους τους πιστούς εκκλησιαστικό κέρασμα.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Ιερείς π. Παύλος Σπίνος , π. Ανδρέας Τζεφριός και οι διάκονοι Αιμιλιανός Γεωργακόπουλος και Ιωάννης Πανουτσακόπουλος.tilegrafima.gr