Μητροπολίτης Κορίνθου: «Διανύουμε μια περίοδο αφιερώσεως στον Κύριό μας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας, και σύμφωνα με το πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ο τέλεσε χθες Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, την , πλαισιωμένος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και τους Διακόνους του, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Εφημέριος Κρυονερίου Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Θεοδώρου και ο Αιδέσ. π. Ξενοφών Κατσαούνης.

Πριν την απόλυση της Εσπερινής Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας ο σεπτός ομιλήσας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους οι Άγιοι Πατέρες, με πολύ σοφία, θέσπισαν την Μεγάλη ως μια περίοδο αφιερώσεως στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, κατά την διάρκειά της οποίας επιβάλλεται όλοι μας να ασχολούμεθα πνευματικά με τον εαυτό μας, ουσιαστικά θυσιάζοντάς τον στην εγκράτεια και στην θεληματική στέρηση προς όφελος της ψυχής μας και του συνανθρώπου μας.

Διαβάστε εδώ:  Κορίνθου Διονύσιος: «Να φωτιστούμε από το φως του Χριστού» (ΦΩΤΟ)

Ολοκλήρωσε δε το κήρυγμά του προτρέποντας όλους προς εντατικοποίηση του πνευματικού αγώνα και ειλικρινή προσπάθεια ώστε να μην χαθεί κι εφέτος η μοναδική ευκαιρία, που δίδεται στους Χριστιανούς, για καλλιέργεια της ψυχής τους μέσω των Λειτουργικών αγιαστικών δυνατοτήτων που πλούσια μας παρέχει η Αγία και Μεγάλη .