Μητροπολίτης Χρυσόστομος: «Διαμάντι της εκπαίδευσης το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών»

Loading...


Τον Αγιασμό στο ετέλεσε την Παρασκευή 13.9.2019 ο , με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, στον Αγιασμό παρέστησαν ο κ. Ανδρέας Φίλιας, Βοηθός του Περιφερειάρχου Δυτικής Ελλάδος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Νομού Αχαίας κ. Γεώργιος Αφράτης, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ. Κ. Ε. Σ. κ. Παπαδάκης, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου κ. Νάκος Κωνσταντίνος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου των μουσικών κ. Παναγιώτης Μπακώρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Προιστάμενος του Κ.Δ.Α.Υ Νομού Αχαίας κ. Δημακόπουλος Δημήτριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαίας κ. Γεώργιος Μιχαλόπουλος και βέβαια ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος, οι Καθηγητές, οι Μαθητές και Γονείς των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του ανεφέρθη στη θαυμάσια εργασία η οποία γίνεται στο Εκκλησιαστικό Λύκειο , μίλησε για τις ιερατικές κλίσεις, που καλλιεργούνται και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο και ευχήθηκε στα παιδιά, εάν είναι του Θεού θέλημα, να ακολουθήσουν τον δρόμο της Ιερωσύνης.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε και συνεχάρη τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Κόττορο, τον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρακεντέ, ως και όλο το Εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του Σχολείου και της Εστίας .

Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος ετόνισε: «Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών είναι ένα διαμάντι στο χώρο της Εκκλησιαστικής και όχι μόνο Εκπαίδευσης, γιατί έχει ένα άξιο Διευθυντή, καταξιωμένους Καθηγητάς και μαθητάς με ήθος και ευσέβεια».

Με θερμά λόγια μίλησε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν και οι προαναφερθέντες Εκπρόσωποι των Αρχών.tilegrafima.gr