Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: «Εργο της Εκκλησίας είναι η προσφορά προς όλους»

Loading...


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ

Κρατώντας χαμηλούς τόνους και κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα γεγονότων των τελευταίων ημερών, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή στον της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που έλαβαν χώρα στον χώρο του παλαιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς και στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά γνωρίζει τα κάτωθι:

Το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2016 η Ελληνική Αστυνομία εκκένωσε το παλαιό και κατεδαφιστέο κτίριο (ερείπιο) του παλαιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» επί της οδού Γρηγ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, και αμέσως άρχισε η κατεδάφισή του σύμφωνα με την σχετική άδεια κατεδαφίσεως της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης που έχει εκδοθεί από καιρό. Με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τις σχετικές ενέργειές μας, και με την βοήθεια του Θεού, στο οικόπεδο αυτό, που μας παρεχωρήθη κατά χρήση από το Υπουργείο Υγείας, θα ανεγερθή σύντομα το Εκκλησιαστικό Ιδρυμα Χρονίως Πασχόντων και ΑμεΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» που θα προσφέρη πολλά στην κοινωνία μας και στην ευρύτερη περιοχή με την περίθαλψη και φροντίδα συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη μας.

Δυστυχώς, την Κυριακή 31 Ιουλίου το πρωί και την ώρα που ετελείτο η Θεία Λειτουργία, ομάδα αγνώστων ατόμων εισέβαλε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά φωνάζοντας και σκορπώντας έντυπα με διάφορα συνθήματα και διέκοψε προσωρινά και για λίγη ώρα την ακολουθία δημιουργώντας σύγχυση. Μετά την αποχώρηση των εν λόγω ατόμων και χωρίς άλλες συνέπειες ετελείωσε η Θ. Λειτουργία. Αυτό το πρωτοφανές για τα χρονικά φαινόμενο στην Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα μας μας ελύπησε και μας προβλημάτισε.

Ως Εκκλησία οφείλομε μόνον να υπενθυμίσωμε τα λόγια του αποστόλου Παύλου, που ακούσθηκαν στην εκκλησία, μετά την αποχώρηση των ατόμων αυτών, κατά το αποστολικό ανάγνωσμα : «ευλογείτε τους διώκοντας υμάς, ευλογείτε και μη καταράσθε».

Το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας είναι η προσφορά προς όλους της αγάπης του τριαδικού Θεού μας, που ειρηνεύει και δεν διχάζει τους ανθρώπους. Αντίθετα δημιουργεί προϋποθέσεις συνεργασίας με όλους για έργα αγαθά προς τους συνανθρώπους μας.