Μητρ. Κερκύρας: Όσοι απορούν γιατί αντέχει η Εκκλησία ακόμη, να δουν το πολίτευμά της (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κληρικολαϊκή σύναξη έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» στην .

Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού ευλόγησε την πίτα, επέδωσε τους διορισμούς στα νέα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ενοριών για την τριετία 2017-2019, ενώ παρουσίασε τον Οικονομικό και Διαχειριστικό Απολογισμό τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και των Ιδρυμάτων της, όσο και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το , κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο διατέθηκαν το 2016 περίπου 2.194.000 Ευρώ, τα οποία αποτελούν κοινωνική προσφορά της στο λαό του Θεού.

 
Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι παρά τις δυσκολίες η τοπική Εκκλησία δίνει την μεγάλη μαρτυρία. Εμπνέει τον λαό του Θεού και ως ένα σώμα βοηθά μέσω των Ιδρυμάτων, του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των Συσσιτίων αναξιοπαθείς, εμπερίστατους, φοιτητές, πολυτέκνους, ασθενείς, φυλακισμένους, δίνοντας μαρτυρία Χριστού. Ταυτόχρονα δεν εγκαταλείπει την ιεραποστολή και την καλλιέργεια της πνευματικότητας σε τομείς όπως η νεότητα, οι επιστήμονες, οι κατασκηνώσεις, οι εκδόσεις. 55 εργαζόμενοι στις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως αποτελούν μία ακόμη σημαντική προσφορά, διότι δείχνουν ότι η Εκκλησία προσφέρει και εργασία.

Διαβάστε εδώ:  Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ακόμη ότι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια είναι ο τρόπος με τον οποίο μία Ενορία προάγει το έργο της. Το λαϊκό στοιχείο συμμετέχει ενεργά στην πνευματική και καθημερινή ζωή της ενοριακής κοινότητας. Όσοι απορούν γιατί αντέχει η Εκκλησία ακόμη, χρειάζεται να δούνε και πάλι το πολίτευμά της. Η Εκκλησία στηρίζεται στο λαό του Θεού. Το ίδιο και η φιλανθρωπία, δε γίνεται μόνο από την ελάχιστη περιουσία που έχει απομείνει στην Εκκλησία, αλλά κυρίως χάρις στην αγάπη και τις εισφορές των πιστών, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά στη ζωή των ενοριών και της Μητροπόλεως.

 
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους διακονούν στο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. Επίσκοπος, κλήρος και λαός σ’ αυτή τη γραμμή προχωρούν ενωμένοι, δείχνοντας το Χριστό στον κόσμο.

 
Κλείνοντας την προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι περί τους 250 ανθρώπους παίρνουν φαγητό από τα τρία συσσίτια της Μητροπόλεως καθημερινά, ενώ περίπου 250 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τα Κοινωνικά Παντοπωλείο Κέρκυρας, Καναλίων, Λευκίμμης και Σιδαρίου, που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη. Ο Έρανος της Αγάπης που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2016 συγκέντρωσε το ποσό το ποσό των 50.000 Ευρώ.
Επιμέρους στοιχεία παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του φιλανθρωπικού έργου.

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr