Μητρ. Δημητριάδος για εθελοντές: Eίστε o θησαυρός και η ακριβή περιουσία της Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τον Εσπερινό της εορτής του Αγίους Ευφροσύνου, του Μάγειρος, Προστάτου των εθελοντών και εθελοντριών των της Τοπικής Εκκλησίας, ξεκίνησε επισήμως η έναρξη του σπουδαίου αυτού της για το νέο εκκλ/κό έτος.

Ο Εσπερινός της εορτής και ο αγιασμός της ενάρξεως τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των υπευθύνων κληρικών και των κυριών που διακονούν στα ενοριακά συσσίτια.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σπουδαιότητα του έργου αυτού σε καιρούς κρίσης και ανέχειας, ενώ ανέδειξε ιδιαιτέρως τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς των στελεχών της Εκκλησίας, ενός ιδεώδους υψηλού, το οποίο χαρακτηρίζει την εκκλ/κή διακονία διαχρονικά. Χαρακτήρισε δε τους εθελοντές «θησαυρό και ακριβή περιουσία της Εκκλησίας. Χάρη σε εσάς έχουμε τούτη την κρίσιμη εποχή παρουσία, που αναγνωρίζεται απ’ όλους». Τόνισε, επίσης, ότι στο επίκεντρο της διακονίας μας βρίσκεται η απροϋπόθετη και άμετρη αγάπη προς τον κάθε άνθρωπο, που είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού και ευχήθηκε προς όλους καλή δύναμη στο πολύτιμο αυτό έργο και την φετινή χρονιά.

 

 

 tilegrafima.gr