Μια μοναδική λειτουργική εμπειρία στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (φωτο)

Loading...


Ξεχωριστή εμπειρία για τους εκατό και πλέον κατασκηνωτές, τα στελέχη και τους εθελοντές της κατασκήνωσης της τοπικής μας Εκκλησίας, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, αποτέλεσε η βραδινή επίσκεψη  του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, την Τρίτη 23/7.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία κάτω από τους πλατάνους που περιστοιχίζουν το κατασκηνωτικό προσευχητάρι, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με τη συλλειτουργία όλης της κατασκήνωσης.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Πρωτοπλάστους και στην ιστορία του ανθρώπου και της πτώσης του, ανέλυσε τί συντελείται σε κάθε Θεία Λειτουργία και προέτρεψε τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και όταν κατεβούν στην πόλη, βιώνοντας διαρκώς τη χαρά του Αναστημένου Χριστού στη ζωή τους.

Με τη συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας όλων των κατασκηνωτών, οι οποίοι έλαβαν το αντίδωρο από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, ολοκληρώθηκε αυτή η μοναδική λειτουργική εμπειρία, που μόνο μια εκκλησιαστική κατασκήνωση μπορεί να προσφέρει.

alt
alt