ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ο μητροπολίτης αγίασε τα νέα Κατηχητικά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Στα πλαίσια της έναρξης και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2022 – 2023, τελέσθηκε, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου ο καθιερωμένος Αγιασμός και η επίδοση των διορισμών των νέων Κατηχητριών και Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε τους ιερείς και τα λαϊκά στελέχη της Νεότητος, ευχήθηκε τα δέοντα για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους αλλά και της νέας κατηχητικής περιόδου και εν συνεχεία τους ανέλυσε το σκεπτικό της τοπικής Εκκλησίας αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας κατηχητικής περιόδου.

Επεσήμανε προς όλους πως το έργο της κατήχησης κατά την περίοδο αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολο, μετά από την δοκιμασία της πανδημίας του Covid-19 και των νέων δεδομένων που επέφερε.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος π. Σωτήριος Τζαϊλέας ο οποίος παρουσίασε και ανέπτυξε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τη φετινή περίοδο.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους υπευθύνους Νεότητος ιερείς και Κατηχητές και τέθηκαν προτάσεις και σκέψεις προς συζήτηση.