Μεγάλη η δραστηριότητα του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιου Τσούκου

Loading...


Με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη δραστηριότητα του Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιου Τσούκου στη Νέα Ζηλανδία. Διαβάζοντας τον Πρόλογο του ημερολογίου 2013 που εκδόθηκε από την Μητρόπολη της Νέας Ζηλανδίας αναδημοσιεύουμε κάποια στοιχεία  πολύ σημαντικά, που φέρουν την υπογραφή του Σεβασμιώτατου Αμφιλόχιου Τσούκου και αποδεικνύουν πως πολλά μπορεί να γίνουν εκ του μηδενός όταν υπάρχει αγάπη και στόχος για τον πλησίον:
«Με το τέλος του έτους 2012 κλείνει μία ολόκληρη επταετία ταπεινής διακονίας και προσφοράς στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και κατ’ επέκταση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Γένος.

H Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ζηλανδίας είναι Ιεραποστολική, τόσο τα κριτήρια όσο και ο τρόπος της αναφοράς μας στα διάφορα γεγονότα που έλαβαν χώρα σ’ αυτήν την επταετία είναι ιεραποστολικά.

Η Ιεραποστολή βέβαια ξεκινά από τον τρόπο της ζωής μας και με τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε για τον παραμερισμό του κακού και την επικράτηση του καλού σ’ εμάς τους ίδιους και στους ανθρώπους που αποτελούν το αντικείμενο των προσπαθειών μας και της αγάπης μας. Όλοι μας να γνωρίσουμε σωστά τον Χριστό ως αληθινό Θεό και Σωτήρα μας. Και εμείς που τον διδαχθήκαμε από μικρά παιδιά κι οι άλλοι που τον αγνοούσαν μέχρι τώρα . «Τοίς πάσι τα πάντα Χριστός» (Κολ.3,11).

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών και ενεργειών της επταετίας αυτής που πέρασε μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανοποιητικό από πλευράς ευρυτέρας γνώσεως του εαυτού μας και εντονότερης της παρουσίας του Αγίου Θεού στην ζωή μας, τόσο για μας τους διακονούντες στο χώρο της ιεραποστολής όσο και για όλους εκείνους που προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά στο Χριστό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στην Νέα Ζηλανδία και στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Έγιναν ιερά Βαπτιστήρια, Ναοί και Μοναστήρια, πολλοί βαπτίστηκαν και στεφανώθηκαν και όχι ολίγοι χειροτονήθηκαν Ιερείς και Μοναχοί.

Η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση όμως ιδίως στα νησιά Φίτζι, οφείλεται στο γεγονός ότι, ό, τι έγινε ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε με την ευλογία και την βοήθεια του Αγίου Θεού τον οποίον ευχαριστούμε και δοξάζουμε, τις ευχές και την προστασία της Παναγίας μας και των Αγίων μας, που επίσης ευχαριστούμε και δοξάζουμε, και τις άοκνες προσευχές του πνευματικού Πατρός και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τον οποίον δεν παύουμε και εμείς να προσευχόμεθα, όπως τον στηρίζει ο άγιος Θεός και ευλογεί τις σκέψεις και ενέργειές του. Δεν παύουμε επίσης να ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν τις προσπάθειές μας και ευχόμαστε ο Καλός Θεός να ευλογεί τη ζωή και τα έργα τους».

Φωτό: Από την επίσκεψη  του δημάρχου κ. Καμπόσου και Δημ. Συμβούλων  τον Ιανουάριο  2003 στο Θάρρι που ήταν ηγούμενος  ο π. Αμφιλόχιος Τσούκος.

1