Με τα πρώτα χιόνια ο εορτασμός του Αγιου Σπυρίδωνα στον Έβρο

Loading...


Με τα πρώτα χιόνια γιορτάστηκε φέτος η μνήμη του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος στον ακριτικό Έβρο.

Ο Σεβασμιώτατος αφ’ εσπέρας και το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας, 12 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ιερούργησε αντίστοιχα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Λεπτής-Ορεστιάδος. Μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τα θαύματα του Αγίου και έκανε μια θεολογική προσέγγιση των θαυμάτων τονίζοντας ότι μόνο ο Δημιουργός θαυματουργεί τη μεσιτεία των αγίων, ότι το θαύμα προϋποθέτει πίστη και ότι η βαθύτερη σκοπιμότης του θαύματος είναι η σωτηρία του ανθρώπου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσήλθαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ.Μουζάς, ο Διοιηκητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Δημ.Γλυμής, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ορεστιάδος, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεπτής και πλήθος κόσμου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ξεκινώντας τη λειτουργία “Σχολής Γονέων” μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος με θέμα “θεολογική και ανθρωπολογική προσέγγιση του γάμου και της οικογενείας στην Παλαιά Διαθήκη”. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

alt
alt
alt
alt