Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Mε λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα στην . Η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, πενήντα περίπου νέοι έπεσαν παρά το δριμύ ψύχος στα νερά του Πατραικού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Τον Σταυρό έπιασε ο Φοιτητής της Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Κριλής, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος εδώρησε, ως έθος εστι, ένα επιστήθιο Σταυρό. Σε όλους δε έδωσε από μια εικόνα ως ευλογία.

Οι κολυμβητές έψαλαν με ενθουσιασμό το «Εν Ιορδάνη» και τον Εθνικό Ύμνο, σκορπίζοντας ρίγη συγκινήσεως σε όλους. Στο τέλος φώναξαν «Ζήτω η Ελλάς» και «Ζήτω η Ορθοδοξία».

Διαβάστε εδώ:  Πού βρίσκεται σήμερα το κεφάλι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αυτή η φωνή των παιδιών, για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, να καταυγάζη το είναι μας και την πορεία μας ως Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών πάσας τας ημέρας της ζωής μας.

Αυτή είναι η ωραιότερη ευχή που θα μπορούσαμε να κάνωμε σήμερα, είπε.

Επίσης, συνεχάρη τα παιδιά για την τόλμη τους που ήταν αποτέλεσμα της βαθειάς πίστεώς τους στο Θεό και της αγάπης τους για την Πατρίδα.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr